Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/لرستان معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی لرستان گفت: در اجرای سیستم آبیاری تحت فشار ۸۵ درصد هزینه‌ها به صورت بلاعوض بوده و فقط ۱۵ درصد توسط کشاورزان پرداخت می‌شود که هزینه جانبی مانند انتقال آب یا درست کردن استخر آب برعهده خود کشاورز است.

نامدار صیادی در گفت‌وگو با ایسنا در زمینه هزینه‌های روش‌های آبیاری نوین برای کشاورزان و سازمان جهاد کشاورزی، اظهار کرد: در سیستم آبیاری تحت فشار ۸۵ درصد هزینه‌ها به صورت بلاعوض توسط دولت و فقط ۱۵ درصد توسط کشاورزان پرداخت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: قانون بند ب ماده ۳۵ برنامه ششم توسعه این وظیفه را برعهده ما قرار داده اما آنچه باید به آن توجه داشت این است که ما آنچه روی خود عرصه هست را حساب می کنیم، اگر جایی انتقال آب وجود دارد هزینه برعهده خود کشاورز است.

صیادی افزود: در آبیاری قطره‌ای برای هر هکتار ۲۲ میلیون تومان بلاعوض پرداخت می‌شود، که به دلیل بالا رفتن هزینه ماده اصلی لوله، مبلغ نهایی نیز بالا رفته و کشاورز نیز باید هزینه بیشتری را پرداخت کند.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به حمایت‌های این سازمان از کشاورزان، عنوان کرد: با توجه به شرایط کم آبی در استان بحث افزایش راندمان آب با استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری تحت فشار یک موضوع کاملاً اجتناب ناپذیر است که بایستی این برنامه را با همین شدت و قدرت و پشتیبانی تمام انجام دهیم.

وی ادامه داد: هزینه اجرای این طرحبه صورت آنی پرداخت می‌شود، عنوان کرد: ما در این زمینه محدودیت مالی نداریم و از طرف دیگر با کم‌آبی روبرو هستیم، گاهی اوقات مانند فروردین ۹۸ به میزان ۱۰۰۰ میلیمتر بارندگی داریم اما پراکندگی بارشی مناسب نبوده به‌عنوان مثال اردیبهشت ماه که کشاورز به بارش نیاز دارد، بارندگی نداریم که همین موضوع باعث ضرر به کشاورزان می‌شود.

صیادی با اشاره به این‌که تخصیص آب باید به‌عنوان یک مطالبه عمومی بیان شود، افزود:  تبدیل زمین‌های مستعد دیم به آبی به صورت محدود در استان اتفاق افتاده است.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی لرستان ما یک سری ایستگاه‌های پمپاژ در سطح استان داشتیم که تاکنون از طریق آن‌ها اراضی دیم به آبی تبدیل شده‌است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی جهاد كشاورزي سیستم آبیاری نوین برنامه ششم سازمان جهاد کشاورزی دولت پرداخت می شود جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۱۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی در استان با نوار تیپ است که علاوه بر صرفه جویی نزدیک به ۵۰ درصدی در مصرف آب موجب بهبود فرآیند آبرسانی زمینهای کشاورزی و افزایش تولید هم می‌شود

علی دیانتی افزود: نوار تیپ به فشار آب زیادی احتیاج ندارد و در مزارع دارای پستی و بلندی محدود نیز بدون نیاز به تسطیح زمین قابل استفاده است.

وی اظهارکرد: در این روش آبیاری، آب به منطقه ای که توسعه ریشه گیاه انجام شده به زمین داده می‌شود تا مساحت و عمق کوچکی از سطح خاک خیس شود که عدم رشد علفهای هرز و جلوگیری از فرسایش خاک از مزایای حفاظت خاک در این روش است.

دیانتی، با اشاره به ضرورت استفاده از این روش آبیاری گفت: از مهمترین مزایای آن قابلیت نصب نوار تیپ بر روی خاک، زیر خاک و یا حتی معلق، حمل و نقل راحت رول‌ها به دلیل سبکی و اتصالات ساده و ارزان قیمت با قابلیت کارگذاری ساده آنها به صورت دستی است.

وی افزود: این روش را می‌توان در محصولاتی مانند گندم، جو، چغندرقند، ذرت، کلزا ، گل کلم، کاهو، فلفل، پنبه، گوجه فرنگی، پیاز، خیار و همه محصولات زراعی که به شیوه کشت ردیفی هستند، استفاده کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: با توجه به مزایای این طرح درصدد ترویج و جلب مشارکت هر چه بیشتر بهره برداران برای استفاده از نوار تیپ در تمامی کشت های بهاره هستیم.

سالانه ۱۵ هزار تن سبزی و صیفی در محیط‌های گلخانه ای استان تولید و در آب مصرفی صرفه جویی چشمگیری در این محیط ها می شود.

دیگر خبرها

  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین
  • تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین
  • آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ
  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد